Results 1 to 10 of 10

Thread: auto gain and auto exposure and camera loss

  1. #1
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    28

    auto gain and auto exposure and camera loss

    hi to all and my dear Stefan
    i have a DMK 23G274 camera with external trigger 13 frame rate and a pc with widows 7 and i7 cpu.
    i set the camera setting to auto gain and auto exposure.
    my problem is when the scene lightness has been changed, and the gain and exposure are fixing, the camera has been disappeared. at this state, i cant see the camera in GigECam IP Config till i power off and on the camera.
    i see this problem also in IC capture. when i change the gain and exposure, sometimes it disappeared.
    the probability of loosing the camera, depends on the value changing of gain and exposure.
    and the point is that i have a lot of these cameras and all of them are same.
    what should i do?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    6

    Re: auto gain and auto exposure and camera loss

    Hi,
    I'm alikad. I loss my user and password so i couldn't come here for a while.
    can any body answer my last post question?

  3. #3
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    6

    Re: auto gain and auto exposure and camera loss

    Hi, I'm alikad. I loss my user & password and that is the reason why i couldn't come here for a while.
    can any body answer my last post question?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bremen, Germany
    Posts
    107

    Re: auto gain and auto exposure and camera loss

    Hi alikad,

    I tried to reproduce your issue without success.
    Which driver version are you using?
    Best regards
    Michael

  5. #5
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    6

    Re: auto gain and auto exposure and camera loss

    thanks for your reply.
    my gigECam Ip config version is 1.2.0.934 and
    IC capture version 2.2 and
    IC Imaging Control version i

  6. #6
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Bremen, Germany
    Posts
    4,886

    Re: auto gain and auto exposure and camera loss

    Hello

    The current driver version is 3.1.0.3012. Can you try that? You must uninstall the 1.2 version before using a newer.
    Best regards
    Stefan
    IC Imaging Control Support

  7. #7
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    6

    Re: auto gain and auto exposure and camera loss

    my GigECam Ip Config is version 1.2.0.934
    ic Capture version 2.2
    DMK 23G274 firmware Rev 992, Hardware Rev 17

  8. #8
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Bremen, Germany
    Posts
    4,886

    Re: auto gain and auto exposure and camera loss

    The current driver version is 3.1.0.3012. Can you try that? You must uninstall the 1.2 version before using a newer.
    Best regards
    Stefan
    IC Imaging Control Support

  9. #9
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    6

    Re: auto gain and auto exposure and camera loss

    ok, I will test it. tnks for reply

  10. #10
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    6

    Re: auto gain and auto exposure and camera loss

    i test it and it works fine for me, thanks Mr Giessler

Similar Threads

  1. Auto gain with ActiveX does not work
    By bong03 in forum IC Imaging Control ActiveX
    Replies: 1
    Last Post: October 7, 2015, 15:09:57
  2. Auto exposure and ROI
    By mromani in forum IC Imaging Control .NET
    Replies: 2
    Last Post: April 10, 2014, 16:26:26
  3. Auto white balance, auto exposure processing?
    By odissey1 in forum IC Imaging Control ActiveX
    Replies: 3
    Last Post: November 17, 2006, 15:21:19
  4. auto gain and auto exposure with vb6
    By Jay Hanson in forum IC Imaging Control ActiveX
    Replies: 4
    Last Post: January 11, 2006, 08:11:10
  5. Auto Gain/Exposure
    By sandheep in forum IC Imaging Control .NET
    Replies: 2
    Last Post: August 22, 2005, 11:11:26

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •