PDA

View Full Version : Blank Frames in IC Capture using DFK ECU010-M12 driver problem



aakashthakkar
December 18, 2014, 08:36:55
Hello,
I recently purchased my first Vision Camera, DFK ECU010-M12. I am using windows 7.
I downloaded the following from http://www.theimagingsource.com/en_US/support/downloads/:
1) Device Driver for The Imaging Source USB Cameras
2) IC Capture, Image Acquisition IC Capture, Image Acquisition

The Device driver does not detect the camera when connected, Even though it shows up in Device Manager.

Device Manage Driver Details:
Driver Provider: Microsoft
Driver Version: 6.1.7601.18208

IC Capture detects the camera and shows up FPS but the frames are blank.

What could be causing the above problem? And How do I solve it?
Thank You.

Stefan Geissler
December 18, 2014, 09:25:42
First of all, the camera indeed needs not special driver installation.

Are the images really black, that means all pixels are zero?

Stefan Geissler
December 18, 2014, 09:25:51
First of all, the camera indeed needs not special driver installation.

Are the images really black, that means all pixels are zero?

aakashthakkar
December 18, 2014, 09:48:04
1741

Attached the output with histogram and driver details.

Thank you for the quick reply.

Stefan Geissler
December 18, 2014, 12:20:43
Last question:
Exposure runs on automatic?

Stefan Geissler
December 18, 2014, 12:20:45
Last question:
Exposure runs on automatic?

aakashthakkar
December 18, 2014, 16:00:22
1742
Exposure Runs on automatic.

aakashthakkar
December 18, 2014, 16:02:45
1742
Exposure Runs on automatic.

Could it be the camera not working or sensor problem? Because I just purchased the piece.

Stefan Geissler
December 18, 2014, 16:32:47
I agree with you, the sensor could be defect.
I suggest to exchange the camera at your camera dealer.

Stefan Geissler
December 18, 2014, 16:32:49
I agree with you, the sensor could be defect.
I suggest to exchange the camera at your camera dealer.