PDA

View Full Version : Black frame for every light frame?



JBeighty
June 4, 2014, 13:05:18
Hi all,

I am having an issue where when I record 1000 frames the resulting avi will be 2000 frames long. It seems to add a blank frame every second frame(occasionally getting two blanks in a row).

I am using IC capture 2.3 with a DMK41AU02.AS USB camera, not really sure what to try. It happens using both USB 2.0 or 3.0 ports and other than that I'm out of ideas so figured it best to ask here.

Cheers.

Stefan Geissler
June 4, 2014, 16:37:30
Hello

Which Windows version do you use?
Which driver version do you use?
Which codec do you use?

Please do not use the "DV Video Encoder"

JBeighty
June 4, 2014, 22:10:06
Hi Stefan,

I am using Windows 8, I am using the BETA v2.7.5 driver for USB 3.0 and 2.0 and I use Y800 as the codec.
I had trouble with the codec originally as it would save as DIB even though it said I was using Y800 and I found a similar post with that issue and the solution was to update the drivers so I changed to the v2.7.5 one.

I have not used the DV Video Encoder before to my knowledge.

sniperpride
June 16, 2014, 04:03:07
Im having this exact issue, tried multiple uninstall reinstalls with no success. Using a dmk31 mono usb

Stefan Geissler
June 16, 2014, 08:50:02
I replied to your post, asking some more questions. But since I never saw this issue before, it is very hard to guess the reason.

JBeighty
June 18, 2014, 13:31:46
Hmm thanks anyway Steffan, I'm not sure what else I can add. I could put an avi in dropbox if it might help.
It's still happening, I will do a complete uninstall an reinstall of the software and drivers in the meantime.

sniperpride, if you do come across an answer please do share. :)

Stefan Geissler
June 19, 2014, 08:55:49
You can not anything about this. We are now able to reproduce this.