PDA

View Full Version : Auto exposure and ROI



mromani
April 9, 2014, 10:16:13
Hallo,
I was wondering whether it's possible to make the autoexposure algorithm consider only a selected part of the image instead of the whole frame.
My understanding is if I set the camera ROI I will only _see_ a small portion of the acquired image. What I would like to do instead is display the whole frame (currently I'm using 1600x1200 resolution) and have the autoexposure procedure consider only a small rectangular portion of the image near its center.

For the record, my development environment is .net 4.5, and I installed the latest TIS SDK from the website.

Thank you in advance.

Stefan Geissler
April 10, 2014, 12:11:32
Hello


I was wondering whether it's possible to make the autoexposure algorithm consider only a selected part of the image instead of the whole frame.

I am very sorry, but currently this is not available in the driver.

mromani
April 10, 2014, 16:26:26
Thank you for the prompt reply.

It would have been a handy feature.
I think a custom exposure evaluation algorithm will do, though most likely it won't be as fast as an in-driver solution.