PDA

View Full Version : Trigger and Exposure



mattias
April 20, 2013, 03:57:18
Hi is it posible to program DFK 23G274 camera to do two different exposure it´s for my telecine project and hdr

ex when the frame is in the filmgate then a sensor trigger to get a picture with 1/146 exposure and before next image coms it triggers second time but with 1/38 exposure and gets a picture

now i run the film two times to get two exposures

here are some pictures of my telecine http://www.flickr.com/photos/94271811@N03/ :)

Stefan Geissler
April 22, 2013, 10:53:30
Hi

The answer is yes and no.

No: This can not be done with IC Capture and also this can not be done using the trigger. Also the camera can not do this in firmware.


Yes: You can write an own software that does the job of making two images and merge them. However, this is not as easy and this wont work with trigger, because the trigger starts an image exposure once. The software does not know about this.


now i run the film two times to get two exposures
I think, this is the best solution. The result look good. (What is the white thing on the left side of the images?)

mattias
April 22, 2013, 16:18:12
Thanks for the info :)

the white thing on the left side of the images it´s the sprocket hole of the super 8mm film

i have enlarge the film gate so i get more of the super 8mm film :)