View Full Version : Accessing camera with configuration

April 12, 2012, 12:32:25

I'm using the camera DMK-72AUC02 with full resolution: 2592x1944.

In the IC Capture 2.2 I set the video resolution to (2592x1944 + binning x4) = 648x484

And my doubt is,

From other environment (Matlab) I can access to all the resolutions of the device, so when I get the resolution 648x484 all the image is displayed (no ROI) and with the 2592x1944 too. The question is, when you use binning in IC Capture, the settings are saved by default, so from Matlab when selecting 2592x1944 and all the image is displayed, is still binning? or is the real full resolution?

best regards..

Stefan Geissler
April 12, 2012, 15:14:59

In the "extras" directory of the CD ROM that came with your camera should be a "setup_tisimaq_1.0.0.21.exe" file. It contains a plugin for Matlab 10. This should allow to configure the camera in the correct way. You may select the 648x484 resolution and enable binning via the properties.
After installation of the plugin, you must enter "imaqregister("tisimaq.dll")" in matlab.

I did not test this on my own, because I do not have Matlab installed.

April 12, 2012, 17:34:39
Thank you so much! it works like a charm!