PDA

View Full Version : Looping video instead of live preview (on an HP IQ770)



Stevesoft
August 21, 2007, 19:37:48
Hello,

I've been testing the Montivision libraries against a set of capture and tuner cards that I have and came across a setup that I'd like to ask about.

The HP IQ770 - a 19" all in one touchscreen computer has both a USB camera, and a multifunction capture card from Hauppauge with support for ATSC, NTSC, SVideo and FM. I don't know the model, but Montivision software reports the capture source as a Hauppauge WinTV device. This is a Vista computer.

Here's a review with pics of this computer, it is an interesting little device...
http://www.engadget.com/2006/11/30/hp-iq770-crossfire-19-inch-touchscreen-media-pc-revealed/

Using the Montivision capture configuration application, I can access the USB camera capture device without a problem. The Cable tuner seems to capture about 2 seconds of video then just loops over it repeatedly rather than a continuous live preview.

Filter graphs built with the Montivision workbench do the same behavior, as does the testbed application I've written for these testing purposes.

Has anyone seen the behavior of a looping couple seconds of video instead of a live preview?

Thanks,
Steve

Stevesoft
August 24, 2007, 04:00:58
Further research shows the tuner card is a Hauppauge combo PVR 1800.

I added a Smart Tee filter to capture the video to a file and see what the video looked like there, tested the filtergraph and the looping initial second was gone, replaced by nicely captured video preview on the preview pin. Odd, of course I'm a Directshow noob, so maybe this isn't surprising, but it was to me.

Marc Cymontkowski
November 8, 2007, 15:39:43
We released the Vista-compliant Version 3.1 of our MontiVision Development Kit. It is available for download here: http://www.montivision.com/support/download/


Best Regards,

Marc Cymontkowski